Home » Elektroninen tupakka » Sähkötupakka kysymykset

Sähkötupakka kysymykset

Sähkötupakka on myös vähemmän vaarallinen käyttää kuten tavallinen tupakka siinä se ei huomattavasti kuumene ulkopuolelta joten tulipalon vaaraa ei oo. Sähkötupakan  toimivuudesta tupakoinnin lopettamisen välineenä sekä tän terveysvaikutuksista on ristiriitaisia tuloksia.

Itse suosin manuaalista, sillä jahka voi hieman ”esilämmitettyä” savuketta ennen imaisua. Tällä hetkellä kotimaassa saa myydä sähkötupakoita, vaan niissä käytettäviä nikotiiniampulleja sekä nesteitä ei Suomessa myydä voi, eli omat nesteensä pitää tilaamaan ulkomailta. Miksi uutiset julkaisevat ainoastaan sähkötupakasta huonoja uutisia? Esimerkiksi jahka syöt purkillisen säilyketonnikalaa voit kehoosi kemikaaleja jotka ovat potentiaalisesti huomattavasti haitallisempia terveydellesi kuin e-savukkeen vesihöyrystä saatavat kemikaalit.

Sitten tietenkin tarviit tietenkin aikaa ja rauhaa niin että pääset kunnolla hommasta jyvälle. Yrittäjä kummeksuu sitä, että yritykset selventää pelisääntöjä EU:n pidä sisällään vesittyvät kansallisiin poikkeuksiin.  Sähkötupakka onkin vaihtoehto tupakoinnille.

Keneltä ostaa sähkötupakka?

Valviran ylitarkastaja Reetta Honkanen onkin törmännyt moneen ottesseen kysymykseen saako sähkötupakkaa tilata Suomesta. Niitä on myös standardisoitu heidän muodon sekä mittojen mukaan. No se ei nykyisin oo sen kummempaa kuin röökin poltto, sen kun nappia painat sekä vedät keuhkot toteen ihanaa nikotiini pitoista ilmaa mutta tällä kertaa vailla häkää ja tervaa eli tässäpä laitteessa ilma minkä nikotiinin tuo elimistöösi on vesihöyry eikä tosiaan savu niinkuin joku jo mahdollisesti mietti.

Sähkötupakka – vaara vai positiivisuus?

Sähkötupakassa on propyleeniglykolin myös myöskin etenkin dietyleeniglykolia, nitrosamineja ja pah-yhdisteitä elikkä samoja myrkkyjä kuten tupakassakin. Kaksi 600 mAh normaaliakkua kestivät elossa muutaman kuukauden, kenties jopa tämän puoli vuotta, mikä onkin puolet tästä, joka niiden laskennallisesti olisivat pitänyt kestää. Tämän johdosta useat ravitsemusliikkeet haluavat sähkötupakan käyttämisen rajoittuvan tupakkakopin puolelle.

Laki ei rajoita sähkötupakan käyttöä, höyryttely on sallittua myös tupakointikiellon alaisissa paikoissa. Molempien käyttäminen on kokemusten mukaisesti suuri apu tupakoinnin lopettamisessa. Miksi suuri määrä röökiä yksi tankki vastaa? Nikotiinimäärään puolesta näin yhtä askia (MED vahvuus). Sähkötupakoissa on kiitettävän laaja mallisto erilaisia aromeja sekä nikotiinivahvuuksia.

Sosiaali- sekä terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen sanoo, niin että Suomen virallisessa tupakkapolitiikassa suhtaudutaan kielteisesti sähkötupakkaan. Ensimmäisellä latauskerralla suositellaan niin että annat akun latautua noin kymmenisen tuntia, vain vastaisuudessa akun lataus kestää parista kolmeen tuntia.

Uskon, niin että tälläkin hetkellä useat lääkelaboratoriot kehittävät sekä tutkivat niiden versiotaan Sähkötupakasta. Akusta löytyy LED-valo, mikä indikoi akun tyhjenemisestä sekä latauksesta, sähkötupakan käynnistymisestä sekä mahdollisesta ylikuumenemisesta.

Ymmärrän kyllä myöskin viranomaisten huolen, jotta sähkötupakka onkin putkahtanut sikäli nopeasti markkinoille.