Home » Sähkötupakka » Sähkötupakka korvasi tupakan

Sähkötupakka korvasi tupakan

Sähkötupakka ei oo terveystuote, vaan haitallisuutensa puolesta kaukana kessusta. Sähkötupakka ei tuota todellisen tupakan tavoin oikeaa savua, ainoastaan pelkkää vesihöyryä. Virallisia tutkimuksia ei olla vielä ehditty tehdä, vain kokemukset kentältä osoittavat sähkötupakan auttavan tupakoitsemisen lopettamisessa. Kymmenet tuhannet käyttäjät ympäri maailman ovatkin kertoneet, kuinka näiden hapenottokykynsä onkin parantunut sekä makuaisti palautunut.

Sähkötupakan käyttäminen emuloi kovin pitkälle todellisen tupakan käyttöä. Laite toimii joko manuaalisesti taikka automaattisesti mallista riippuen. Manuaalista mallia käyttäessäsi saat aktivoida sähkötupakan nappia painamalla. Automaattisesssa mallissa teidän ei tarvitse muuta kuin imeä suukappaleesta, sikäli vekotin alottaa liuoksen höyrystämisen.

Sähkötupakan ’filtteriosa’ on nimeltänsä cartomizer. Käytännössä tankki toimii täyttönestesäiliönä sekä samalla tietenkin myöskin suuosana. Patruunaan lisättävä liuos on propyleeni-glykoli-pohjaista ja tätä on selvitetty verrattain laajalti. Sanottakoon, niin että tätä ainetta ollaan tottuneet näkemään esimerkiksi elintarvikkeissa ja kosmetiikkatuotteissa. Patruunaan voi lisätä myöskin pelkkää vettä.
Kiistanalainen juttu sähkötupakassa on nimenomaan tuo propyleeni-glykoli höyryn hengittäminen. Tähän mennessä asiaa ei olla selvitetty oikeastaan kovinkaan laajasti, vaan alustavat informaatiot ovatkin lupaavia eikä mitään haittavaikutuksia olla vielä todettu.

Sähkötupakka, elikkä e-savuke on tuollainen jokseenkin savuketta muistuttava vekotin, joka melkein aina koostuvat kolmesta osasta, elikkä patteri, höyrystin sekä suukappale. Se ei käytä syöpäkäärylettä toimiakseen vaan nikotiinia sisältävää nestettä, mitä atomisoija höyrystää joko imiessä tai nappia painaen. Se ei altista passiiviselle tupakoinnille ympärilläsi olevia, ei sisällä tervaa eikä häkää ja haitoissaan on tämänhetkisten tutkimusten mukaan ymmärtääkseni näin nikotiinipurkan luokkaa.