Home » Sähkötupakka » Sähkötupakka ja terveys

Sähkötupakka ja terveys

Sähkötupakka ei luonnollisestikaan ole tämän lisäksi terveellinen, ainoastaan tämän sisältämä nikotiini onkin myrkky jonka aiheuttaa verenpainetta, sekä riippuvuutta. Tämä sama myrkky löytyy kuitenkin myös röökistä ja tulee muistaa, niin että tupakassa onkin myös n. 3000 muuta myrkkyä joista yli 200 tuottaa tutkitusti kasvaimia.
Sähkötupakka onkin vaihtoehto tupakoinnille. Sen pääperiaate onkin tämä, jotta tupakoitsija saattaa joutuu röökin hyvät puolet mutta päästä samalla eroon tupakoinnin aiheuttamista haitoista.

Sähkötupakka muistuttaa olemukseltaan hyvin merkittävästi todellista savuketta – se toimii vain sähköllä. Kun imet sähkötupakkaa, voit sisääsi vesihöyryä, minkä voit puhaltaa ulos kuin savukkeiden savua. Oikeastaan tässä on koko sähkötupakoinnin idea. Itse akti näköisversioi kovin merkittävästi oikeaa röökaamista sekä tehoaa sen tähden myöskin tapariippuvaisille.
Sähkötupakan akun kesto vaihtelee välillä huomattavastikin muutamista tunneista lähes päiviin riippuen toki sähkötupakan käyttöasteesta.

Yleisesti ottaen pienikokoisissa aloittelijoille suunnatuissa laitteissa akunkesto on huomattavasti pienempi kuten suurikokoisissa vähemmän syöpäkäärylettä muistuttavissa laitteissa. Mitä suurempi onkin akun koko, tätä kauemmin akku yleensä kestää.

Akun latausaika riippuu paljon mallista, vain yleisimmin lataaminen kestää ainoastaan parin tunnin.
Virallisesti sähkötupakan turvallisuutta ei olla nykyään pystytty todistamaan.

On silti ilmiselvää, että sähkötupakan aiheuttamat terveyshaitat on vain parin prosentin röökin aiheuttamista haitoista. Oikean tupakan savu sisältää nikotiinin lisäksi n.4000 muuta myrkkyä. Sähkötupakassa toisia aineita nikotiinin myös ei oo.

Puhutaanpa hetki nikotiinista. Tämä ei ole todistetusti neste, joka tupakassa tuhoaa. Nikotiini nostaa verenpainetta, rasittaa sydäntä ja alentaa yleistä terveydentilaa vain ei oo keuhkoahtauman sekä keuhkosyövän aiheuttaja. Sanottakoon, että keuhkoahtaumatauti sekä keuhkosyöpä ovatkin näitä, joihin polttajat kuolevat yleisimmin.

Sähkötupakan patruunaan lisättävä täyttöneste on propyleeni-glykoli-pohjaista. Tätä ainetta käytetään yleisesti elintarvikkeissa ja kosmetiikkatuotteissa.

Sähkötupakka onkin siis melko terveellinen asia aitoon tupakkaan verrattuna. Sen idea onkin nerokas: Käyttäjä ei jätä röökiä nikotiinin käyttöä. Hän ostaa nikotiininsa sellaisesta lähteestä, josta muita aineita ei tulekaan kylkiäisenä.