Home » Sähkötupakka

Category Archives: Sähkötupakka

Sähkötupakka

Sähkötupakkaa tulee myös huoltaa yksinkertaisesti se merkitsee nestesäiliön puhdistusta vesihanan alla taikka kuumassa vedessä liottamalla. Sähkötupakan käyttäminen on tehty tupakoitsijalle varsin helpoksi. Sähkötupakan keksi vuonna 2003 kiinalainen Hon Lik, joka perusti keksintönsä ympärille yrityksen sekä alkoi valmistamaan sitä uutta korviketta höyryille.

Sähkötupakka huonoksi keholle

Sähkötupakasta kohistaan nyt huomattavasti, ja syystä. Monet ovatkin päässeet tupakoinnista eroon sähkötupakan kautta. Laite ladataan näppärästi akulla sekä onkin välittömästi käyttövalmis! Sähkötupakka voi monelle tupakoitsijalle olla loistava ratkaisu tupakoinnin lopettamiseen. Kenen ei täytyisi käyttää tuotetta? Alle 18-vuotiaiden, raskaana olevien, nikotiinille herkkien tai suomen jotka eivät polta syöpäkäärylettä.

Ensimmäisen kerran tämä tilalle tuleva sovellus esiteltiin Kiinassa vuonna 2004 tupakoinnin korvaushoitona sekä apuvälineenä tupakoinnin lopettamiseen. Yllä luetellut suosituimmat merkit on normaalisti hyväksi todettuja. Voit käyttää sähkötupakkaa sikäli pitkään kuin akussa riittää virtaa taikka cartomizerissa riittää nestettä.

Toisaalta sähkötupakoiden nestepatruunoissa saattaa olla sellaisia myrkkyjä, joita ei oo merkitty mihinkään tuoteselosteisiin näkyviin. Näiden väitteiden tueksi ei kuitenkaan ole saatavilla tutkimukseen perustuvaa näyttöä.

Nämä ovatkin myös kovin tyylikkäitä vaihtoehtoja. Korostamme niin että sähkötupakka ei nikotiinipitoisia nesteitä käytettäessä poista riippuvuutta ainoastaan vaan korvaa tän vähemmän haitallisella tavalla. Minua hieman hämmentää tää juttu. Akku toimii nimensä mukaisesti sähkötupakan virtalähteenä.  Tämä ei sentään merkitse, että he maistuisivat pahalta.  Sähkötupakka onkin turvallisempi kuten klassinen kessu, silloin se ei pidä sisällään vaarallisia aineita joita rööki sisältää.

Sen sijaan suomalaiset saattavat tilata nikotiinipatruunoita laillisesti ETA-alueelta. Sähkötupakan keskimmäinen osa onkin nimeltään höyrystin joten kansan kielellä höyrystin. Liuoksessa on lisäksi vettä, makuaineita ja nikotiinia jos sikäli tahdot.

Valoa ei kuitenkaan kannata joutuu ehdottomana ostokriteerinä, mutta alentuneen jännitteen voi kevyesti katsoa pienentyneestä höyryn ja maun määrästä.

Sähkotupakka auttaa

Aikaisemmin Seppälä käsitettiin olevan yrittänyt lopettaa polttamista nikotiinipurukumin kautta. Virallisia tutkimuksia ei olla oikeastaan ehditty tehdä, mutta kokemukset kentältä osoittavat sähkötupakan auttavan tupakoinnin lopettamisessa. Nestesäiliön mukana tulevasta pipetistä ainoastaan tiputellaan nestettä patruunaan niin kauan niin että se on täynnä tällöin sähkötupakkasi onkin jälleen valmis käyttämiseen.

Syrjäyttääkö sähkötupakka perinteisen savukken?

Törmäsin hyvinkin hyvään kirjoitukseen tästä aiheesta ja suosittelen teitäkin lukemaan tämän, Totta : www.xn--shktupakka-q5a2t.eu : Sähkötupakan Vaaroista. : http://www.sähkötupakka.eu/ : . Tämä lohko lämmittää sähkötupakan patruunassa olevaa täyttönestettä sekä muuntaa tän lopulta höyryksi. Tottumus ja tapa röökata tietyissä tilanteissa onkin merkittävä. Sähkötupakoissa onkin kiitettävän laaja valikoima monenlaisia makuja sekä nikotiinivahvuuksia.

Manuaalista mallia käyttäessäsi voit aktivoida sähkötupakan nappia painamalla. sähkötupakat saattaa laittaa paremmuusjärjestykseen monilla eri perusteilla. Ne kuitenkin kaikki on melko harvinaisia ja sinulla todennäköisesti ei oo valmiina sopivaa laturia.

Yhdessä Smoking Everywhere-nikotiinipatruunassa havaittiin dietyliglykolia, mikä on myrkyllinen yhdiset. Täyttönesteitä onkin yleisesti kahta erilaista. Tupakointikielto koskee tupakkatuotteiden röökaamista vai käyttämistä, mutta ei sähkötupakoita. En käsitä onko vähentynyt mentholin osa vaiko alhaisempi höyrystyslämpötila Lavatuben ansiosta syynä Budin hitaampaan tukkeutumiseen, mutta Budien elinikä on kuitenkin pidentynyt.

PG puolestaan onkin nesteenä ohuempaa sekä tämä muodostaa tapaisia nopeammin saaden sen tuntumaan “ärhäkämmältä” kurkussa. Voiko Sähkötupakan kautta lopettaa tupakoinnin? Meidän tietääksemme härpäke tarjoaa hyvän vaihtoehdon kun haluaa siirtyä savuttomaan elämään. Sähkötupakasta ei moni oo kuullutkaan.

Myytävänä on pelkkää PG- vai VG-nestettä, vahvaa nikotininestettä, PG vai VG, pitoisuus enimmäkseen 5 % ja makuaineita. Sen vuoksihan sähkötupakat juurikin onkin loistavia jotta ne ei haise niin kuin vanhanaikaiset tupakat eli sisäkäyttö ei pidä sisällään mitään haittoja. Hänen mukaansa tulevassa direktiivissä otetaan kantaa sen takia, tuleeko uusia nikotiinia sisällään pitäviä tuotteita kuten sähkötupakkaa säännellä nykyistä tarkemmin.

Tässäpä tosiaan pieni tietoisku atomisaattorin puhdistamisesta. Nikotiinineste onkin vähän isompi määrä siirappimaista kuin vesi, täten tämä ei imeydy täysin yhtä vahvasti paperiinkaan. Oikean maun ja vahvuuden löytäminen on verrattavissa perinteisen tupakanpolttajan merkkiuskollisuuteen jotain tiettyä tupakkamerkkiä kohtaan. Vaikka sähkötupakointi on monissa maissa kielletty, mm.

Sähkötupakkaa : www.xn--shktupakka-q5a2t.eu : käyttämällä välttää kamalan osan normaalin röökin aiheuttamista haitoista, että sähkötupakka ei muodosta savua, ainoastaan vain höyrystää tuotteessa käytettyä nestettä (lue enemmän sähkötupakan patruunoissa käytetyistä nesteistä sivulla ”sähkötupakan nesteet”).

Sähkötupakka haasteet

Sähkötupakka myynti Suomessa onkin tehty vähän haastavaksi, mutta tän ostaminen sujuu kuitenkin kevyesti, siinä se onkin päivänselvä tilata ulkomailta. Kouluissa onkin ollut joitain pieniä ongelmia kun taskuun mahtuvat videopelit sekä sittemmin kännyköiden pelit yleistyivät, vaan niistäkin selvittiin ihan ilman myyntikieltoja sekä melkein vailla ikärajoja. Tuominen tuntuu tyypilliseltä kaiken kieltäjältä, jolle kieltäminen itsessään on jo riittävä päämäärä.

Yhtään asia-argumenttia kiellon puolesta henkilö ei esitä. Tosin sähkötupakka voi ostaa nikotiinilla höystettynä, jolloin se tietenkin addiktoi mutta missä tupakkakin. Monet ovatkin päässeet tupakoinnista eroon sähkötupakan avulla. Kokemukset myös toteavat että monet kessuttelijoista eivät enää vaihtaisi takaisin tupakkaan testattuaan sähkötupakkaa.

Sähkötupakka on laite joka imitoi kessua ja mikä tuella saat pitää kaikki röökaamisen plussa puolet mutta päästä irti jopa jokaisesta tupakoitsemisen aiheuttamista terveydellisistä riskeistä. Sähkötupakka muistuttaa muotoilultaan paljolti kessua, ja tän käyttäminen tuntuu sähkötupakasta riippuen savukkeiden, piipun taikka sikarin polttolta, vain tämä ei aiheuta vastaavia terveysriskejä kuin perinteiset Tupakka.

Sähkötupakka on kuten savuke

Sähkötupakka on kuten savuke, mutta tupakoituasi et karista siitä tuhkaa ja tumppaa tätä tuhkakuppiin, vain laitat tän laukkuun tai povitaskuun. Ja se onkin käyttövalmis samantien jahka haluat taas ottaa sauhut! Lyhyesti kerrottuna jokainen sähkötupakkatuotteet (tupakat, sikarit, piiput) koostuu 3 osasta, akusta, atomisaattorista ja nikotiinipatruunasta.

Tupakkaa polttaessa atomisaattorin jälkeen imaistaan sekä lämmityselementti lämmittää sisään imettävän vailla kyllin kuumaksi haihduttaakseen nikotiininestettä höyryksi. Jokainen omaksuu mieleisensä savumäärän ja myöskin tämän, miten paljon kessu potkaisee kurkussa. Kaikki tämä on säädeltävissä itse savukkeiden sekä nesteen myös polttamistekniikalla.

Sähkötupakan säännöllinen ylläpitohuolto pidentää röökin elinikää merkittävästi sekä savuttelu pysyy yhtä mukavana koko ajan jahka laite toimii niin kuin pitääkin. Varsinaisia huoltokohteita ei sähköröökissä monia ole, sekä tämä ainut oikeesti tärkeä huollettava ja vikaherkkä määrä onkin lämmityselementti. Tässäpä siis pieni tietoisku atomisaattorin puhdistamisesta.

Puhdistusmetodeja onkin useita, ja jokainen löytää varmemmin mieleisensä ja tehokkaimmaksi katsomansa. Esittelemme tässä siis parin eniten käytetyn puhdistustavan. Ylipäätänsä puhdistamisen tarvetta pyritään vähentää jo aivan maalaisjärkeä käyttämällä. Jos e-tupakka vuotaa jostain syystä liuosta säiliöstä vai patruunasta, tulisi atomisaattori purkaa muusta röökistä mahdollisimman kohta sekä tehdä vähintäänkin ensiapupuhdistus.

Sähkötupakka korvasi tupakan

Sähkötupakka ei oo terveystuote, vaan haitallisuutensa puolesta kaukana kessusta. Sähkötupakka ei tuota todellisen tupakan tavoin oikeaa savua, ainoastaan pelkkää vesihöyryä. Virallisia tutkimuksia ei olla vielä ehditty tehdä, vain kokemukset kentältä osoittavat sähkötupakan auttavan tupakoitsemisen lopettamisessa. Kymmenet tuhannet käyttäjät ympäri maailman ovatkin kertoneet, kuinka näiden hapenottokykynsä onkin parantunut sekä makuaisti palautunut.

Sähkötupakan käyttäminen emuloi kovin pitkälle todellisen tupakan käyttöä. Laite toimii joko manuaalisesti taikka automaattisesti mallista riippuen. Manuaalista mallia käyttäessäsi saat aktivoida sähkötupakan nappia painamalla. Automaattisesssa mallissa teidän ei tarvitse muuta kuin imeä suukappaleesta, sikäli vekotin alottaa liuoksen höyrystämisen.

Sähkötupakan ’filtteriosa’ on nimeltänsä cartomizer. Käytännössä tankki toimii täyttönestesäiliönä sekä samalla tietenkin myöskin suuosana. Patruunaan lisättävä liuos on propyleeni-glykoli-pohjaista ja tätä on selvitetty verrattain laajalti. Sanottakoon, niin että tätä ainetta ollaan tottuneet näkemään esimerkiksi elintarvikkeissa ja kosmetiikkatuotteissa. Patruunaan voi lisätä myöskin pelkkää vettä.
Kiistanalainen juttu sähkötupakassa on nimenomaan tuo propyleeni-glykoli höyryn hengittäminen. Tähän mennessä asiaa ei olla selvitetty oikeastaan kovinkaan laajasti, vaan alustavat informaatiot ovatkin lupaavia eikä mitään haittavaikutuksia olla vielä todettu.

Sähkötupakka, elikkä e-savuke on tuollainen jokseenkin savuketta muistuttava vekotin, joka melkein aina koostuvat kolmesta osasta, elikkä patteri, höyrystin sekä suukappale. Se ei käytä syöpäkäärylettä toimiakseen vaan nikotiinia sisältävää nestettä, mitä atomisoija höyrystää joko imiessä tai nappia painaen. Se ei altista passiiviselle tupakoinnille ympärilläsi olevia, ei sisällä tervaa eikä häkää ja haitoissaan on tämänhetkisten tutkimusten mukaan ymmärtääkseni näin nikotiinipurkan luokkaa.

Sähkötupakka ja terveys

Sähkötupakka ei luonnollisestikaan ole tämän lisäksi terveellinen, ainoastaan tämän sisältämä nikotiini onkin myrkky jonka aiheuttaa verenpainetta, sekä riippuvuutta. Tämä sama myrkky löytyy kuitenkin myös röökistä ja tulee muistaa, niin että tupakassa onkin myös n. 3000 muuta myrkkyä joista yli 200 tuottaa tutkitusti kasvaimia.
Sähkötupakka onkin vaihtoehto tupakoinnille. Sen pääperiaate onkin tämä, jotta tupakoitsija saattaa joutuu röökin hyvät puolet mutta päästä samalla eroon tupakoinnin aiheuttamista haitoista.

Sähkötupakka muistuttaa olemukseltaan hyvin merkittävästi todellista savuketta – se toimii vain sähköllä. Kun imet sähkötupakkaa, voit sisääsi vesihöyryä, minkä voit puhaltaa ulos kuin savukkeiden savua. Oikeastaan tässä on koko sähkötupakoinnin idea. Itse akti näköisversioi kovin merkittävästi oikeaa röökaamista sekä tehoaa sen tähden myöskin tapariippuvaisille.
Sähkötupakan akun kesto vaihtelee välillä huomattavastikin muutamista tunneista lähes päiviin riippuen toki sähkötupakan käyttöasteesta.

Yleisesti ottaen pienikokoisissa aloittelijoille suunnatuissa laitteissa akunkesto on huomattavasti pienempi kuten suurikokoisissa vähemmän syöpäkäärylettä muistuttavissa laitteissa. Mitä suurempi onkin akun koko, tätä kauemmin akku yleensä kestää.

Akun latausaika riippuu paljon mallista, vain yleisimmin lataaminen kestää ainoastaan parin tunnin.
Virallisesti sähkötupakan turvallisuutta ei olla nykyään pystytty todistamaan.

On silti ilmiselvää, että sähkötupakan aiheuttamat terveyshaitat on vain parin prosentin röökin aiheuttamista haitoista. Oikean tupakan savu sisältää nikotiinin lisäksi n.4000 muuta myrkkyä. Sähkötupakassa toisia aineita nikotiinin myös ei oo.

Puhutaanpa hetki nikotiinista. Tämä ei ole todistetusti neste, joka tupakassa tuhoaa. Nikotiini nostaa verenpainetta, rasittaa sydäntä ja alentaa yleistä terveydentilaa vain ei oo keuhkoahtauman sekä keuhkosyövän aiheuttaja. Sanottakoon, että keuhkoahtaumatauti sekä keuhkosyöpä ovatkin näitä, joihin polttajat kuolevat yleisimmin.

Sähkötupakan patruunaan lisättävä täyttöneste on propyleeni-glykoli-pohjaista. Tätä ainetta käytetään yleisesti elintarvikkeissa ja kosmetiikkatuotteissa.

Sähkötupakka onkin siis melko terveellinen asia aitoon tupakkaan verrattuna. Sen idea onkin nerokas: Käyttäjä ei jätä röökiä nikotiinin käyttöä. Hän ostaa nikotiininsa sellaisesta lähteestä, josta muita aineita ei tulekaan kylkiäisenä.

Sähkötupakka uutisia

Sähkötupakka ei vieläkään olla kielletty, vaikka melkein kaikki muut asiat on kielletty. Ainakin eräs suomalaisyritys on jo vaihtanut nettikauppansa kotimaaksi Ison-Britannian, jossa nikotiininesteiden myyminen onkin sallittua. Muotituotteeksi laajentunut sähkötupakka ei ole hyvinvoinnille haitaton ja se olisivat syytä kieltää välittömästi lailla, sanoo siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärvi.

Hänen mukaansa kielto voitaisiin toteuttaa samalla tavalla kuten nuuskan kielto aikoinaan joten lisäämällä lakiin tätä koskeva säännös. Kiinassa 2004 kehitetty sähkötupakka raivaa tietään maailmanlaajuisilla markkinoilla. Internetissä laitetta esitellään sekä kaupataan monilla sivustoilla. Sähkötupakka onkin luokiteltu Suomessa lääkeaineeksi.

Julkisten tilojen savuttomuuden sekä ravintolatupakointikieltojen lisäännyttyä sähkötupakkaa markkinoidaan ympäristölle vaarattomana tuotteena, jota onkin mahdollista käyttää missä tahansa. Useat valmistajat mainostavat tuotettaan myös turvallisena polttamisen lopettamisen apuvälineenä.
WHO kanta on, niin että laitetta ei ole tieteellisesti osoitettu toimivaksi polttamisen lopettamisen apuvälineeksi. Ei oo myöskään olemassa tieteellistä näyttöä tuotteen turvallisuudesta ja vaikutuksista. WHO ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että tätä voitaisiin käyttää vastaisuudessa röökaamisen lopettamisessa, jospa tieteellinen tutkimus sikäli selkeästi osoittaa. Euroopan komission mukaisesti nikotiiniä sisältävät sähkötupakkavalmisteet saattavat kuulua EU:ssa lääkelain piiriin.Suomessa sähkötupakka onkin luokiteltu lääkeaineeksi. Lääkkeeksi luokiteltua valmistetta ei voida myydä kotimaassa aikaisemmin kuten sille kohtalolle onkin saatu myyntilupa lääkkeenä. Myyntiluvan hakemisen yhteydessä onkin osoitettava valmisteen teho, turvallisuus ja laatu käyttö-tarkoituksessaan. Valmisteen sisältämä nikotiini on riippuvuutta aiheuttava nestemmäinen aine. Sähkötupakan liuosten makuaineet sekä nikotiini täytyy sekoittaa johonkin höyrystyvään aineeseen, jotta ne saataisiin kuljetettua höyryn messissä keuhkoihin. Yleisimmät sähkötupakassa tuohon tarkoitukseen käytetyt liuokset on propyleeniglykoli, glyseriini ja polyetyleeniglykoli.

Sähkösavukkeista kirjoitetaan usein myöskin nimityksellä sähkötupakka, e-savuke tai elektroninen tupakka. Ilmiö onkin markkinoilla oikeastaan melko moderni, vaan tämä on saavuttanut heti huomattavan suuren suosion etenkin muiden kerholaisten keskuudessa. Tuotetta ei varsinaisesti mainosteta mitenkään tupakoinnin vähentämiseen hyödyllisenä laitteena, vain tän terveydelliset vaikutukset normaaliin tupakkaan ovat vaikka huomattavia. Tupakoinnin lopettaminen onkin sähkötupakan ansiosta aikaisempaa helpompaa, siinä purkan sekä laastareiden sijaan tämä ei poista varsinaista “polttamisen” nautintoa, tai sosiaalisia merkityksiä muidenkin keskuudessa.