Home » Ilokaasu » Ilokaasu

Ilokaasu

Happi ja typpioksiduuli elikkä ilokaasu ovat yli 200 vuotta vanhoja keksintöjä ja näiden lääkinnällinen käyttö onkin tunnettu noin 100 vuotta. Typpioksiduuli, dityppioksidi eli ilokaasu on käytännössä anestesioissa, synnytyksissä, ensiapuna kivunlievityksessä sekä hammaslääkärien vastaanotoilla.

Ilokaasun käyttö onkin useisiin toisiin päihteisiin nähden myöskin paljon edullisempaa, siinä satoja ilokaasupatruunoita sisällään pitävät pakkaukset eivät maksa kuin muutamia kymmeniä euroja. Keskiverto viihdekäyttäjälle sellainen satoja cartomizereita sisältävä pakkaus riittää jopa kuukausiksi. Käytön aloittamiseen vaadittava sifoni maksaa vaikka myös muutamia kymmeniä euroja, vain myynnissä on aloituspakkauksia, joissa käy sekä sifoni että myöskin muutamia kymmeniä ilokaasupatruunoita.

Ilokaasun käyttäminen onkin 100% sallittua, eivätkä tätä oo kielletty ees alaikäisiltä. Kaikille lienee kuitenkin selvä juttu, että ei alaikäisten tulisi käyttää mitään päihteitä, sekä tästä syystä myös ilokaasua myyvät kaupat ovat asettaneet tilaamisen alaikärajaksi 18 vuotta. Toisaalta sittenkään esimerkiksi poliisit eivät voikin puuttua asiaan, kuitenkin näkisivätkin alaikäisiä hengittelemässä ilokaasua.

Ilokaasua ei tule yrittää jeesaa patruunasta muuten kuin sifonia käyttämällä, sillä ilokaasupatruunat ovat painepakkauksia jotka saattavat väärin käsiteltyinä jopa räjähtää. Lisäksi ilokaasu pystyy tuottaa pahimmillaan jopa vakavia palovammoja, mikäli tämä pääsee purkautumaan patruunasta hallitsemattomasti, sillä ilokaasu on erittäin kylmää.

Ilokaasun käyttö ei ole vaarallista, kun käyttää vähän perinteistä maalaisjärkeä. Ilokaasua käytetään viihdekäyttöön paljon monenlaisilla klubeilla yhdessä viinan kanssa, silloin ilokaasun vaikutus voimistuu merkittävästi entisestään, kun alla onkin toisiakin huumaavia aineita, kuten esim. alkoholia tai kannabista. Yhden ilokaasupatruunan vaikutuksesta ei yksinään saada kovinkaan voimakasta vaikutusta, mutta tankkeja voikin tosin käyttää monia peräkkäin.