Home » Aktiivisuusranneke » Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke on valmistettu kovasta, mutta joustavasta muovista. Rannekkeen led-näyttö toimii myös rannekellona aina kun pientä nappia näytön reunassa hipaisee. Toisella painalluksella led-näyttö esittää aktiivisuustavoitteisiin liittyvää dataa. Aktiivisuusrannekkeen käyttöönotto on helppoa, joskin edellyttää hieman tietoteknistä osaamista. Käyttöohje on yksityiskohtainen. Aktiivisuusrannekkeet ovat vasta tekemässä tuloaan ihmisten arkeen, joten ensimmäisten sukupolvien ongelmia niissä tietenkin edelleen on.

Lisää stressiä vai oiva laite?

Ennen käyttöönottoa sovellukseen syötettiin ainoastaan sukupuoli, paino ja pituus. Yllätyksenä tuli tieto yöllisestä nukkumisestani, aktiivisuusranneke kertoi, kuinka monta prosenttia yöstä olin ollut liikkumatta. Rannekkeen käyttöön tottui viikossa. Itsessään musta renkula ei anna oikeastaan mitään: naputtamalla sitä näkee, onko kävellyt vähän vai paljon. Tuo hipaisunappi oli itselleni hieman ärsyttävän oloinen, sillä se ei tuntunut aina rekisteröivän kosketustani. Aikuisten tulisi nykysuositusten mukaan liikkua reippaasti vähintään kymmenen minuuttia kerrallaan, yhteensä 150 minuuttia viikossa. Jopa puolet suomalaisista täyttää kuitenkin kestävyysliikuntasuosituksen, mikäli kyselyitä on uskominen.

TW64 kuuluu edullisimpiin aktiivisuusrannekkeisiin

Aktiivisuusranneketta voi käyttää sellaisenaankin, mutta älypuhelin vaaditaan jo heti käyttöönotossa. Pelkkään lukujen tuijotteluun ei kannata luottaa. Tutkijan mukaan pitää käyttää tervettä järkeä lukujen tulkinnoissa. Aktiivisuusranneke-termi viittaa laitteen pieneen kokoon sekä rajallisiin ominaisuuksiin ainakin älykelloihin verrattuna. Päivittäisen liikkumisen täsmällinen kuvaaminen pelkästään kyselyillä ja päiväkirjoilla on mahdotonta. Kukaan ei pysty kirjaamaan kaikkia tekemisiään minuutin tarkkuudella.

Mittaako myös rasittavuuden?

Osa mittareista on tarkoitettu kestämään rajujakin oloja. Jos lahjan saaja on työssään vaikkapa remontteja tekemässä ja vapaa-aikana rämpii pitkin metsiä lemmikkiensä kanssa, ei helposti rikkoontuva tai vettä kestämätön vempele voi tulla kysymykseenkään. Terveydestään kiinnostunut, joka haluaa mahdollisuuden korjata omia tottumuksiaan niin uneen, arkiaktiivisuuteen kuin treeniin liittyen.Askelmittari, aktiivisuusmittari tai kännykkasovellus ovat liikuntaan erikoistuneen lääkärin mielestä hyviä apukeinoja hyvinvoinnin edistämisessä.